Villakärpäsen "resepti"outi.jpg

Otetaan yksi eläinrakas pikkutyttö, joka jo alle kouluikäisenä neuloo villasukkaa ja silppuaa äitinsä kangasvarastot omiin ompeluprojekteihinsa.

Lisätään pataan kouluaika, joka kuluu Pöytyällä lapsuudenkodissa asuen, eläimiä hoitaen ja käsitöitä jos jonkinlaisia illat vääntäen.

Mausteeksi lisätään muutama vuosi lisää opiskelua lukiossa Turussa ja yliopistossa Jyväskylässä. Saadaan vastavalmistunut opettaja, joka asettuu tulevan miehensä luo asumaan Rauman Kodisjoelle.

Jatketaan valmistusta opettajan töissä käyden ja illat kädentaitokursseja ja -töitä harrastaen. Erityismausteeksi lisätään Villakoulu Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistossa.

Jotta saadaan Villakärpänen viimeisteltyä tarvitaan vielä omat lampaat, joiden villaan voi hullaantua joka päivä, kolme lasta lampaidenhoitoapulaisiksi sekä yrittäjäkurssi.

Ja näin on Villakärpänen valmis - valmiina tekemään kauniita tuotteita omaksi iloksi tai lahjaksi sekä hullaannuttamaan muutkin askartelu- ja kädentaitoharrastajat villaan ja etenkin neulahuovutukseen - tervetuloa matkaan mukaan!

Lampaamme ovat enimmäkseen vanhaa suomalaista alkuperäisrotua, kainuunharmaksia. Katraassa on myös yksi suomenlammasuuhi sekä pari ahvenanmaanlammasta, jotka kasvattavat mahtavaa suorakuituista karkeaa villaa, "tontunpartaa". 

Nykyään Villakärpänen sinnittelee eteenpäin päätoimisen työn ja arkisten askareiden ohessa - pienenä mutta elinvoimaisena kuitenkin :)