Tervetuloa tutustumaan Villakärpäsen tonttuihin!

Villakärpäsen tontut syntyvät luomisen ilosta ja käsillä tekemisen riemusta. Niistä jokainen on yksilöllinen kasvonpiirteiltään, eikä kahta samanlaista ole olemassakaan! 

Tontut on tarkoitettu sisätiloihin tai muihin vastaaviin paikkoihin, joissa linnut eivät pääse nokkimaan niistä pesämateriaalia itselleen. Saunaan tontun voi tilapäisesti laittaa mutta ajan mittaan kosteus ja kuumuus saavat tontun villaiset osat huopumaan. 

Tonttujen parrat ja hiukset ovat Villakärpäsen omaa tuotantoa. Villat on pesty kevyesti keritsemisen jälkeen mutta silti allergisten tulee huomioida, että ne ovat luonnonmateriaaleja kuten myös vaatetuksessa käytetty pellavahuopa.

Tonttujen raajoja ja sormia voi kääntää sopivaan asentoon (sisällä taipuisa metallilanka) tontun ympäristön mukaan sopivaksi. Tontut ovat kuitenkin etupäässä koriste-esineitä eli eivät sovellu esim. lasten leikkeihin.

Tonttujen lakkiin on mahdollista brodeerata haluttuja tekstejä (ottaen huomioon kuitenkin rajallisen tilan). Tonttu on istuessaan n.40 cm korkea.

 

Tonttujen hinnat alkaen 45 euroa riippuen mallista, brodeerauksista ym. 

 

Saunatonttu Pentti

Kuten Pentin lakin teksti kertoo, hän suorastaan rakastaa saunomista! Ja samalla hän auttaa talon väkeä lisäämällä sylillisen puita kiukaaseen. Ihan oikeasti Pentti viihtyy kyllä paremmin pukuhuoneen puolella, saunan kuumuus ja kosteus saavat hänen villaiset kasvonsa ajan mittaan huopumaan.

 

Joulutonttu Jouni

Jouni-tontun mielestä antamisen ilo on suurin ilo! Suuri lahjapaketti on tulvillaan joulun iloa ja hyvää mieltä, jota hän tuo saajalleen. Lahjapakettiin voidaan liittää myös pakettikortti vapaavalintaisella tekstillä ja kuten muillekin tontuille, Jounin lakkiin voidaan brodeerata haluttu teksti.

Talvinen tonttu Viljo

Viljo-tonttu on tottunut hyytävään keliin! Häntä eivät pelota talven kylmät viimat, vaan hän suorastaan rakastaa paukkuvia pakkasia. Viljo istuu puisessa kelkassa, jossa istuinalustana aitoa porontaljaa. Täältä tullaan, talvi!

Sydämellinen tonttu Ossi

Ossi on iloinen veijari, joka on mitä parhain lahja hyvälle ystävälle, rakkaalle tai itselle - hänelle, jota haluat muistaa sydämellisesti! Iso villainen sydän voi kätkeä sisäänsä viestin ystävyydestä, rakkaudesta, kiitoksesta tai muuten vaan sydämellisestä ajatuksesta. Kuten muillekin tontuille, myös Ossin voidaan lakkiin brodeerata vapaavalintainen teksti. 


 

Mökkitonttu / Kotitonttu Kari

Kotona ja mökillä Kari-kotitontun apu on usein tarpeen! Hänellä on itseoikeutetusti avain, jonka avulla hän pääsee hoitamaan koti/mökkitontun arkisia askareita isäntäväen ollessa kiireisiä. Kuten muillekin tontuille, myös Karille voidaan lakkiin brodeerata vapaavalintainen teksti.

Toiveideni mukainen tonttu

Jos mikään vakiomalliston tontuista ei tunnu omalta, voit koota täysin oman tonttusi! Valitse vapaasti tarjolla olevista vaihtoehdoista tonttusi asustus, parta, lakki, kengät jne. Toimitusaika riippuu ajankohdasta ja se sovitaan tilanteen mukaan.